Tanulás vidáman - Hasznos videók a Zállatorvos YouTube csatornájáról

Kedvenceink védelme érdekében gyűjtöttük össze ezeket a humorral fűszerezett – gyerekek számára is érthető -, ámde komoly témákat érintő videókat.

Sokszor életmentő lehet kedvencünk számára, ha miközben szokatlan tüneteket produkál, nem esünk azonnal pánikba, hanem – ha segíteni nem is tudunk mindig – de felismerjük, mivel állhatunk szemben, ezáltal állatorvosunknak még pontosabb leírást tudunk adni, ami jelentősen rövidítheti a gyógyulás idejét.
Aki még nem ismeri a kolléga stílusát, annak „bevezetésképpen” a bolhás videó megtekintését ajánlom, hiszen ezek a bosszantó (és nem kevés veszélyt magukban hordozó) kis paraziták minden gazdi előtt ismeretesek, így ezzel a témával ráhangolódhatunk az „oktató” stílusra, nevethetünk, tanulhatunk, sőt jegyzetelhetjük, ami számunka fontos.
 

Fontos! Előfordul, hogy egy betegségnek nincs hétköznapi neve, ezért idegennek, távolinak tűnhet a gazdi számára (á, ez minket biztos nem érint), de igen! Pl. az idiopatikus hólyaggyulladás fogalma nem, de tünetei sokak számára ismert, így nem kell megijedni a „szakzsargon”-tól, nagyon is hétköznapi a téma.
A videókat készítő kolléga remek pszichológiai érzékkel vezeti be a gazdikat bármely témába, így a nevetve tanulás akár esti családi program is lehet a felelős állattartásra nevelés kényszere nélkül.

A bolhák csudálatos világa
1. rész

A bolhák csudálatos világa
2. rész

A bolhák csudálatos világa
3. rész

A kullancsok lélegzetelállító kalandjai 1. rész

A kullancsok lélegzetelállító kalandjai 2. rész

A kullancsok lélegzetelállító kalandjai 3. rész

Szívférgesség

A szívférgesség és a szúnyogrepellensek

Veszettség

Macskák idiopatikus húgyhólyaggyulladása

Bőrférgesség

Francia szívféreg

Külső hallójárat gyulladás kutyában

Babéziózis kutyában

Lyme-kór 1. rész

Lyme-kór 2. rész

Leishmaniózis

Nyelőcsőférgesség kutyában

Külső parazitaellenes készítmények 1. rész

Külső parazitaellenes készítmények 2. rész

Uborkamagképű galandféreg

Orsóférgesség kutyában

Gazdák a parazitológiában

Toxoplazmózis