ELVESZETT OROSHÁZÁN A KÉPEN LÁTHATÓ, BORZAS NEVŰ FÉL ÉVES KISLÁNY CICA. AKI TUD RÓLA, KÉREM KERESSE DÉR LÁSZLÓT A FACEBOOKON PRIVÁT ÜZENETBEN, VAGY A 06-70-394-3033-AS TELEFONSZÁMON. A CICA MEGTALÁLÓJA PÉNZJUTALOMBAN RÉSZESÜL!

Viharsarki Állatőrség Alapítvány

2017 februárjában alakult meg hivatalosan, cégbíróság által bejegyezve. Előtte az Orosházi Állat és Természetvédő Egyesületen belül tevékenykedtek, mint állatvédelmi csoport. Bár állatvédelemmel foglalkoznak ők is, de némileg más jellegű a feladatuk, ezért megalakítottak egy külön alapítványt.

Céljuk továbbra is a rossz lakossági állattartási módok felderítése, ezeken való változtatás, ha kell állatvédelmi hatóságok bevonásával. Mivel nem csak Orosházán végeznek ellenőrzéseket, hanem a környező településekről is gyakran hívják őket, ezért választották ezt a nevet alapítványuknak.

A képre kattintva megnézheti a Viharsarki Állatőrség weboldalát.

A képre kattintva megnézheti a Viharsarki Állatőrség facebook oldalát.

Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület

Az Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület 2000 év nyarán alakult közel 50 taggal, az Orosházán és vonzáskörzetében élő állatbarátokból, és környezetvédőkből, azzal a céllal, hogy állatmenhelyet hozzon létre a városban található kóbor ebek számára, valamint, hogy felhívja az emberek figyelmét a felelős állattartásra és környezetünk védelmére.

Sok munkával 2001-ben sikerült kialakítaniuk egy állatotthont, ahol jelenleg több mint 200 kutya él. Az egyesület legfőbb teendője az, hogy a menhelyre bekerülő kóbor kutyáknak gazdát találjon, illetve, hogy az ott élő állatoknak a lehetőségekhez képest a legjobb életkörülményeket biztosítsa. A menhelyen nincs altatás. Eddigi fennállásuk óta több ezer kidobott állat köszönheti tevékenységüknek az életét, amire nagyon büszkék.

A képre kattintva megnézheti a Szikhát Kutyamenhely weboldalát.

A képre kattintva megnézheti a Szikhát Kutyamenhely facebook oldalát.