Belgyógyászat

- Általános betegvizsgálat
- Védőoltások beadása és féregtelenítések

A kutyák számára évente kötelező veszettség elleni védőoltás szakszerű beadatását nyújtjuk, kényelmesen, egész évben, a teljes rendelési idő alatt! Az oltás mellett a testtömeg szerinti féreghajtót is beadjuk. Javasoljuk az oltás és féregtelenítés mellett a bolhák és kullancsok elleni védekezést!

Mikrochip beültetés

A mikrochip az állatok egyedi azonosítására szolgáló rizsszemnyi kapszula. Az állatok egyedi azonosítása szükséges utazáskor, állatútlevél kiállításakor, törzskönyv készítésekor, tenyésztés esetén, szűrővizsgálatok igazolásának kiállításához és az állat elvesztése, valamint tulajdonosváltás esetén.

A mikrochipet az állatorvos adja be speciális, egyszer használatos steril injekciós tűvel (transzponder). A mikrochip beültetése többnyire nem jár nagyobb fájdalommal, mint egy védőoltás beadása. A beültetett mikrochip egy 15 számból álló számsort tartalmaz, ami egy mikrochip leolvasóval bárhol, bármikor meghatározható. A mikrochipet az állatorvos – nemzetközi megegyezés alapján – az állat nyakának bal oldalon a bőr alá helyezi be. A mikrochipet sem tapintani, sem eltávolítani nem lehet. A mikrochip felülete szövetbarát, a bőr alatt elvándorlás veszélye nélkül rögzül. Így egy mikrochip beültetéssel az állat egész életében azonosítható marad.

A behelyezést követően az állatorvos a mikrochippel megjelölt állat adatait regisztrálja a www.petvetdata.hu internetes nyilvántartási rendszerbe. A regisztrálást csak állatorvos végezheti, azonban a nyilvántartás tényét az állat tulajdonosa is bármikor lekérdezheti. A nyilvántartási rendszer nemcsak az állat adatait, oltási státuszát, hanem a tulajdonos adatait és elérhetőségét (telefonszám, cím, e-mail) is tartalmazza.

Amennyiben a tulajdonos kutyája elcsavarog, az elkóborolt kutyát megtalálják, a mikrochipet leolvassák, a nyilvántartási rendszerből a mikrochip szám alapján a tulajdonos elérhetősége lekérdezhető, ez alapján a tulajdonos az állat meglétéről értesíthető. Ezért nagyon fontos, hogy a nyilvántartási rendszerben a tulajdonos elérhetősége mindig pontosan és aktualizálva szerepeljenek.

Állatútlevél kiállítás

Szülészet

- Ciklus diagnosztika
- Mesterséges termékenyítés
- Szülészeti segítségnyújtás konzervatív úton
- Császármetszés
- Ivartalanítási műtétek

Sebészet

- Általános hasi sebészeti műtétek
- Traumatológiai műtétek
- Orthopédiai műtétek
- Sürgosségi műtétek
- Szem környékén végzett műtétek
- Fül-, orr- mutétek
- Fogászat (szájsebészeti beavatkozások, foghúzás és ulrahangos fogkőeltávolítás)

Kiegészíto vizsgálati módszereink
Teljeskörű laboratóriumi vizsgálatok

- Hematológiai vizsgálatok
- Biokémiai vizsgálatok
- Szövettani vizsgálatok
- Immundiagnosztika
- Parazitológiai vizsgálatok
- Ciklusdiagnosztikai vizsgálatok

Szívféreg teszt

Szívférgesség - Bőrférgesség
Dirofilariaimmitis, Dirofilariarepens: szúnyogok által terjesztett 20-40 cm-es férgek, melyek a tüdőartériákban, ill. a bőralatti kötőszövetben és a lágyszövetekben élősködnek akár 7-8 évig. Zoonosisok.

Károsító hatásuk többféle. A szívférgek roncsolják a tüdőartériák falát, ill. a szívbelhártyát – ezáltal szívelégtelenséget okoznak, annak minden következményével. A bőrférgek lárvái vándorolnak a bőralatti kötőszövetben és bejuthatnak ízületekbe, szemgolyóba.

A felnőtt férgek a vérpályába ürítik a microfilariákat („bébi férgek”), amik akár 3 évig is elélnek a vérpályákban és egy szúnyogcsípés során (2 vedlés a szúnyogban) jutnak át a következő áldozatba, ahol 6-8 hónap alatt kifejlett féreggé alakulnak.

Az egyetlen célravezető megoldás ellenük a kettős védekezés: próbáljuk távol tartani a szúnyogokat is, de a leglényegesebb, hogy a szúnyog által beoltott lárva NE tudjon megeredni az új gazda szervezetében. Erre nagyon hatékony szerek vannak, amiket 28 naponként kell alkalmaznunk a megelőzésre.

Radiológiai vizsgálatok

Fizioterápia